Nyheter
SENASTE HÄNDELSERNA


Åskogsrock från framtiden / framtidsrock från skogen

Trion Å från Uppsala spelar tung experimentell rock på svenska med influens av reggae, jazz och världsmusik. Tillsammans med solisten och multiblåsaren Roland Keijser (Arbete & Fritid m.fl.) släpptes 2014 debutskivan på vinyl. 2017 släpptes uppföljaren ”Ånyo”, inspelad på Silence i Koppom.

lyssna

”Ett progressivt under” – Andreas Jakobsson, ERGO

InspCrews foto.Sofia Lentini

Skriver söta, resonerande texter och framför dessa till ett melodiskt gitarrspel. Låtarna är eftertänksamma till sin karaktär och handlar om hur vi lever i och upplever vår omvärld och vår egen plats i den. Om stelheten i det rådande och om hur det oförmedlade kan fungera handlingspåbjudande och förändra detsamma. Om strukturer och anti-strukturer, om konsekvens och inkonsekvens, om det greppbara och det ogreppbara.

Sofia har haft ett

lyssna

YOUTUBE.COM
Från spelningen på UNIK i Kalmar 11 mars 2015. Text o musik: Sofia LentiniAlex Tael

Sånger på svenska med inslag av blues och visa.

Den akustiska gitarren är min följeslagare i vått och torrt. När jag skriver mina sånger så letar jag efter ett ärligt och själfullt uttryck. I mina texter så försöker jag att inte blunda för det mörka och svåra i livet, eftersom det är en del av livet, och eftersom ljuset och glädjen blir så mycket djupare och starkare då.

 

InspCrews foto.


Folklore Guerilla

Grupp från Skattungbyn i norra Dalarna. Folkmusik som är revolutionär? Nja, kanske inte riktigt. Snarare är Folklore Guerilla djupt förankrad i den svenska musiktraditionen, men med ett modernt sound. Mestadels är det originalmusik av Olle Lindvall. Det hela har blivit till en salig blandning av folkmusik, funk, jazz, polskor och en och annan schottis – funklore!

InspCrews foto.


Nyfolk på röst och dragspel:

Awilas startade för ca fem år sen och har arbetat fram ett personligt och eget sound i mötet mellan improvisation och folkmusikaliska influenser från bl.a Nordeuropa, Latinamerika och även mer arkaisk musik. Musiken kännetecknas av lekfullhet, stark närvaro och tätt samspel.
Förutom röster och dragspel används gitarr, klockspel, loopar, kalimba och slagverk.
Awilas blev utnämnda till ”Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2017 i Helsingb

lyssna

InspCrews foto.


Stark spoken word på festivalen:

De senaste åren har den mystiske Borlängerapparen och Poetry Slam-vinnaren Soulsaga skakat om flertalet scener och öppnat åt några av landets främsta Hiphop- och Reggaeartister. 2017 fick Soulsaga kännbart mer luft under vingarna och i vintras resulterade detta i en nominering till ”årets nykomling” på Manifestgalan i Stockholm, Sveriges största indiegala. Med influenser av folkmusik och ett unikt artistiskt uttryck verkar Soulsaga nå och berö

lyssna

InspCrews foto.
InspCrews foto.


Sat Nam. Festivalen kommer att erbjuda möjligheter att ta ett steg tillbaka, att få kontakt med sitt inre och reflektera över livet. Börja dagen med yoga, ta en paus med klangmeditation eller sjung ditt hjärtas röst med Kirtan – ledd sång i hängivenhet. Systrarna Junie kommer att hålla egen konsert samt Kirtan under festivalen.

“Junie är systerduon som tillsammans med stämsång, gitarr och mandolin spelar egen-arrangerade mantran och atmosfäriska visor. Framtoningen är jordnär

lyssna

Our Govinda mantra in an arrangement made by us. Love to Leo behind the camera. Sri Krishna Govinda Hare Murare…
YOUTUBE.COM


Anton Höber

Visartist, estradpoet och limerickguru som har vunnit SM i poetry-slam och som undervisar i textförfattande på Nordiska vislinjen. Med kluvna rötter blandar han värmländskt skôj med västerbottniskt vemod och västkustsk finurlighet.

lyssna

InspCrews foto.


Vi välkomnar varmt; Charlotte Magnusson & Peter Frykholm

Traditionell o egen folkmusik på bastvärflöjt, kontrabas och instrument och berättelser från Karlstad till Calcutta.

Detta är en duo som utvecklat ett alldeles speciellt sound med sin ovanliga sättning av instrument; bastvärflöjt och kontrabas. Som en extra krydda i musiken hörs även; indisk srutibox, arabisk oud, bulgarisk dubbelflöjt och klockor från Burma. Det klingar mustigt och kärvt och musiken fram

lyssna

InspCrews foto.


Det tredje rummet

ger er en musikalisk beröring. Melodier som når in under skinnet och texter som är mer än bara ord. Gitarr som en stabil och levande grund, fiol som broderar ut och förlänger och röster som får finnas, växa och bli stora. Känslorna får ta plats och musiken skapas i stunden…”

Tri

lyssna

InspCrews foto.


Indiska rytmer återvänder till Inspirationsfestivalen

Palace on Wheels

är Sveriges mest rutinerade grupp som spelar indisk klassisk musik på de välkända instrumenten sitar och tabla. Samtliga musiker är utbildade i Indien sedan över 10 år och verksamma internationellt. En konsert med allt från det meditativa till det ekstatiska!

Stian Grimstad -sitar

lyssna

InspCrews foto.
InspCrews foto.


Vi är glada att få presentera Emanuel Tägil!

Efter en tonårsbakgrund i black metal påbörjade Emanuel Tägil utforskandet av stillsam och eterisk musik. Som 25-åring har han idag landat i ett låtskrivande där influenser från allt mellan Ennio Morricone, Nick Cave och musiken från Zelda flyter samman och utgör en mörk och utsmyckad musik. Hans senaste skiva under eget namn heter Goblin Ghost Guy och liknar en roman i dagboksform, med låtar fyllda av atmosfärisk post punk och singer/songwriter-musik.

lyssna

InspCrews foto.


Joakim Ehn

är musiker, poet och livskonstnär. Han är som mest verksam med sitt musicerande i Järna söder om Stockholm där han är bosatt. Joakim Ehn’s framträdanden kan närmast liknas med en trubadurs, då han oftast framträder ensam med sång och gitarr och lägger stor vikt vid textens innehåll. Joakim Ehn är speciellt känd för sin starka förmåga att på ett vackert vis gestalta sina insikter, genom välskrivna texter, hans melodiösa gitarrspel och 

lyssna

InspCrews foto.


LoA Morales

Efter många år som Dj och en känsla av att vilja utvecklas som musiker tog Loa beslutet att lära sig skapa elektronisk musik. Hon insåg mycket snabbt att erfarenheten av keyboard spelandet som barn nu var till stor fördel.

lyssna

Tracks by LoA MoraleS
SOUNDCLOUD.COM


Joonas Lepna & Thomas Ericsson

Joonas och Thomas ger för årets Inspirationsfestival en duokonsert som spänner från jazz till egna visor. Tankens lätthet, musikens rytm, glädje och förmåga att beröra är centrala beståndsdelar då både Joonas och Thomas spelar och sjunger. Duon förmedlar både en lekfullhet och en innerlighet med sitt musicerande. Välkommen att hänga med på en konsert som tar dig med både inåt till hjärtat och ut i dans och rörelse!

Thomas Ericsson – sång, gitarr, kontrabas, slagverk
Joonas Lepna – saxofoner, sång, gitarr

InspCrews foto.


FILIZ

I februari 2018 debuterade FILIZ med EP:n The Rest is Secret och med
hennes röst, mäktiga körer och ödesdigra arrangemang har hon tagit plats som skyddshelgonet för alla krossade hjärtan.

lyssna

InspCrews foto.