Nyheter
SENASTE HÄNDELSERNA

Workshop ‘De heliga Ljuden‘.

Ta emot hjärtats medicin i denna sound healing ceremoni.

I shamansk anda leder Gro Johanna denna workshop. Med sin magiska sång, trumma, klangskålar och andra instrument vägleds du på en inre helande resa.

Visa mer

InspCrews foto.
InspCrews foto.
InspCrews foto.

Skattungbyn represent:

Folklore Guerilla

Grupp från Skattungbyn i norra Dalarna. Folkmusik som är revolutionär? Nja, kanske inte riktigt. Snarare är Folklore Guerilla djupt förankrad i den svenska musiktraditionen, men med ett modernt sound. Mestadels är det originalmusik av Olle Lindvall. Det hela har blivit till en salig blandning av folkmusik, funk, jazz, polskor och en och annan schottis – funklore!

Visa mer

InspCrews foto.

Nyfolk på röst och dragspel:

Awilas startade för ca fem år sen och har arbetat fram ett personligt och eget sound i mötet mellan improvisation och folkmusikaliska influenser från bl.a Nordeuropa, Latinamerika och även mer arkaisk musik. Musiken kännetecknas av lekfullhet, stark närvaro och tätt samspel.
Förutom röster och dragspel används gitarr, klockspel, loopar, kalimba och slagverk.
Awilas blev utnämnda till ”Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2017 i Helsingb

Visa mer

InspCrews foto.

Stark spoken word på festivalen:

De senaste åren har den mystiske Borlängerapparen och Poetry Slam-vinnaren Soulsaga skakat om flertalet scener och öppnat åt några av landets främsta Hiphop- och Reggaeartister. 2017 fick Soulsaga kännbart mer luft under vingarna och i vintras resulterade detta i en nominering till ”årets nykomling” på Manifestgalan i Stockholm, Sveriges största indiegala. Med influenser av folkmusik och ett unikt artistiskt uttryck verkar Soulsaga nå och berö

Visa mer

InspCrews foto.
InspCrews foto.

Sat Nam. Festivalen kommer att erbjuda möjligheter att ta ett steg tillbaka, att få kontakt med sitt inre och reflektera över livet. Börja dagen med yoga, ta en paus med klangmeditation eller sjung ditt hjärtas röst med Kirtan – ledd sång i hängivenhet. Systrarna Junie kommer att hålla egen konsert samt Kirtan under festivalen.

“Junie är systerduon som tillsammans med stämsång, gitarr och mandolin spelar egen-arrangerade mantran och atmosfäriska visor. Framtoningen är jordnär

Visa mer

Our Govinda mantra in an arrangement made by us. Love to Leo behind the camera. Sri Krishna Govinda Hare Murare…
YOUTUBE.COM
  

Vi välkomnar varmt;

Anton Höber

Visartist, estradpoet och limerickguru som har vunnit SM i poetry-slam och som undervisar i textförfattande på Nordiska vislinjen. Med kluvna rötter blandar han värmländskt skôj med västerbottniskt vemod och västkustsk finurlighet.

Visa mer

InspCrews foto.
 

Här presenterar vi några utav dem:

Det tredje rummet ger er en musikalisk beröring. Melodier som når in under skinnet och texter som är mer än bara ord. Gitarr som en stabil och levande grund, fiol som broderar ut och förlänger och röster som får finnas, växa och bli stora. Känslorna får ta plats och musiken skapas i stunden…”

Tri

Visa mer

InspCrews foto.

Indiska rytmer återvänder till Inspirationsfestivalen!

Palace on Wheels är Sveriges mest rutinerade grupp som spelar indisk klassisk musik på de välkända instrumenten sitar och tabla. Samtliga musiker är utbildade i Indien sedan över 10 år och verksamma internationellt. En konsert med allt från det meditativa till det ekstatiska!

Stian Grimstad -sitar

Visa mer

InspCrews foto.
InspCrews foto.

Ja! Vårt kära svetthydde team; Tim och Rebecka återvänder!

”Du sitter bredvid elden. Trumman slår, ett sakta hjärtslag i mörkret. Lågorna dansar högt mot stjärnhimmelen. Du förbereder dig själv för resan, resan in i döden, in i pånyttfödelsen. Allting är så stilla, så vackert. Trumman slutar slå och du vänder dig mot ingången. Nu är det dags…”

Den celtiska svetthyddan är en urgammal ceremoni för rening, för helande och för att hitta en djup frid och balans. Ingen vet när s

Visa mer

InspCrews foto.

Det är en ära att få presentera:

Amanda Aaro har under de senaste åren landat i sig själv och sin kropp. Hon har funnit en passion för att finna sätt att läka genom rörelse och har läkt sig själv med den kunskap hon funnit. Från att 2015 vara ordentligt utmattad med symptom som smärta, minnesförlust, orkeslöshet, nedstämdhet osv är
hon idag starkare, friskare och mer energirik än hon någonsin tidigare kan minnas att hon varit.
Amanda driver nu företaget Amandas Rörelseterapi 

Visa mer

InspCrews foto.

Vi är glada att få presentera Emanuel Tägil!

Efter en tonårsbakgrund i black metal påbörjade Emanuel Tägil utforskandet av stillsam och eterisk musik. Som 25-åring har han idag landat i ett låtskrivande där influenser från allt mellan Ennio Morricone, Nick Cave och musiken från Zelda flyter samman och utgör en mörk och utsmyckad musik. Hans senaste skiva under eget namn heter Goblin Ghost Guy och liknar en roman i dagboksform, med låtar fyllda av atmosfärisk post punk och singer/songwriter-musik.

https://open.spotify.com/album/6qoOScxEvEWi3e1epjgHAm…

InspCrews foto.

Festivalen bjuder in till en hel del spännande workshops! En av dessa hålls av Emma Linnros!

Emma är musik, rörelse och sångpedagog med fokus på att hitta den egna rösten genom lek, kroppen och genom utforskande djupdykning in i musiken och sångerna. Genom att se sången som en helig lek kan vi sjunga från en plats som skapar djup kontakt med oss själva och allt/alla som lyssnar på oss. Kontakten skapar vi inifrån och ut. Låtmaterialet är både sacred songs från olika traditioner, folkmusik, poplåtar och psalmer. Vi improviserar, tonar och sjunger stämsång med både glädje och stort allvar. Välkommen alla sångfåglar, nykläckt som erfaren!

InspCrews foto.

Vi välkomnar varmt livspoeten;

Joakim Ehn är musiker, poet och livskonstnär. Han är som mest verksam med sitt musicerande i Järna söder om Stockholm där han är bosatt. Joakim Ehn’s framträdanden kan närmast liknas med en trubadurs, då han oftast framträder ensam med sång och gitarr och lägger stor vikt vid textens innehåll. Joakim Ehn är speciellt känd för sin starka förmåga att på ett vackert vis gestalta sina insikter, genom välskrivna texter, hans melodiösa gitarrspel och 

Visa mer

InspCrews foto.

Vi är innerligt stolta att få presentera byns Dj och musikkonstnär:

LoA Morales

Efter många år som Dj och en känsla av att vilja utvecklas som musiker tog Loa beslutet att lära sig skapa elektronisk musik. Hon insåg mycket snabbt att erfarenheten av keyboard spelandet som barn nu var till stor fördel.

Visa mer

Tracks by LoA MoraleS
SOUNDCLOUD.COM