Inspirationsfestivalen

Yoga

Namaste! Det var stort intresse för yogan i fjol så för att alla ska kunna få sträcka på kropp och sinne så har vi utökat till 2 yogaklasser per dag fredag och lördag, kl. 8:30-10:00 och 10:00-11:30. Vi mjukar upp lederna redan på torsdag eftermiddag med månhälsningar tillsammans med Sara. På söndag erbjuder vi ett yogapass kl. 8.30-10.00.

Alla klasser vänder sig till såväl nybörjare som mer erfarna. Yogamattor kommer att finnas men till begränsat antal – säkrast om du tar med dig din.

Inspirationsfestival 2016 välkomnar varmt:

Anna Calderon · Arnfridur Kristjansdottir · Ellinor ”Shabad Kaur” Johansson · Jejja och Lena · Nasim Nadi · Sara

Se också:

Meditation och andningsövningar


Anna Calderon

anna-calderonYoga Yoga Yoga! Inspirationsfestival välkomnar en lokal Ashtangayogi, Anna Calderon. 🙂

Jag började med yoga när jag väntade mitt tredje barn som snart fyller 13. Provade mig fram hemma med böcker och DVD. Fortsatte med yoga på egen hand hemma i många år. Fastnade tidigt för Ashtanga yoga och i början var det främst de fysiska aspekterna av yogan som lockade. Successivt började jag märka att yogan hade andra mer djupgående effekter på mitt sätt att vara och att tänka. Åkte till Indien och gick yogalärarutbildning i Arambol vid Bhofi Tree och är nu certifierad av Yoga Alliance. Har undervisat i yoga i fyra år. Håller nu till på Korpen i Orsa. Yogar själv regelbundet för Ann Arnesson som är en av de få yogalärarna i Sverige som har fått licens att undervisa av Sharat Jois i Mysore.


Arnfridur Kristjansdottir

Arnfridur KristjansdottirInspirationsfestivalen välkomnar innerligt yogin, livspoeten och healern: Arnfridur Kristjansdottir.

Började sin resa till djupare självkännedom år 2009 då hon stod i ett vägskäl i det sprakande landet Indien. Dharma eller karma, valet var svårt men ändå lätt. Innerst inne hade hon redan valt. Det var där yogans kraft omslöt henne och hon blev tvungen att bryta ohållbara mönster, vilket öppnade upp för så mycket kärlek. Kärlek till självet, till alla levande varelse, till alltet. Förlåtelsen och förståelsen trängde in djupt..

Genom åren har hon utbildat sig i Hatha, Kundalini och Yin yoga. Samt inom olika tekniker av healing och massage. Under denna tid har hon också hittat sitt eget uttryck, vilket är en blandning av allt som hon har fått lära sig, Free Flow Yogan. Dessa klasser utformar sig i stunden, inkännande inför individen och gruppens behov. De olika teknikerna flätas samman till en helhet av både yang och yin. Inandning och utandning. Rörelse och reflektion i stillhet.

Under festivalen har hon 1 Free Flow Yoga klass. Hon uppmanar dig att komma precis som du är. Icke strävande, istället accepterande som på en inre upptäcktsresa där din kropp och ditt sinne är i fokus. Utan att döma, bara notera och därefter justera om det behövs.

Se www.arnfridur.com för mer info.


Ellinor ”Shabad Kaur” Johansson

ellinor-johanssonEllinor hittade yoga för 14 år sedan då hon just blivit utbränd, idag är yogan en viktig del för att skapa balans i hennes liv.

Genom åren har hon hunnit praktisera för många lärare och provat olika stilar innan hon fastnade lite extra för Kundaliniyogan. Hon kände att hon fann ett större helhetstänk och att hon fick en djupare kontakt med sig själv i den traditionen.

Hon är utbildad Hatha- och kundaliniyoga lärare. Under festivalen kommer hon erbjuda pass i Kundaliniyoga, som är en dynamisk yogaform.

När vi praktiserar kundaliniyoga blir vi mer medvetna om vår inre kraft och kan på så sätt komma i kontakt med hela vår potential och även öka vår livsenergi. Genom yogapositioner, andningsövningar och mantran, stärker vi vårt nervsystem, ökar energiflödet i kroppen och kan lättare hitta in i oss själva. Det lämnar oss med en känsla av välbefinnande, samhörighet och ökat medvetande.


Jejja och Lena

jejja-o-lena-1Jejja och Lena väver tillsammans ihop en klass i Samayoga. De använder sig intuitivt av asanas, mantran och livemusik för att skapa flöde, utrymme och en stunds inre fokus .De önskar att dela med sig av samayogans alla juveler. Inga förkunskaper krävs för denna snälla yogaform. Välkomna alla!
jejja-o-lena-2

Nasim Nadi

nasim-nadiNasim Nadi från Positive movement kommer och håller en workshop i Mindful Yoga. Vi letar alla efter frihet och lycka, men det är bara i den närvarande stunden som vi verkligen hittar den. Ett mjukt och samtidigt dynamiskt yogapass där vi lägger fokus på medveten närvaro. I ett harmoniskt tempo synkroniserat med andetaget förflyttar vi oss mellan asanas (positioner), gör andningsövningar och dyker djupare in i vår praktik. Med inspiration från hatha och vinyasa yoga.

För Nasim är Yoga och dans ett sätt att förena kropp och själ, att få blomma ut i sin fulla essens. Hon har persiskt ursprung och har levt med magdans och persisk dans sedan barnsben. Ända sedan hon kan minnas har dansen präglat hennes liv då det är en del av kvinnornas kultur i Mellanöstern att samlas som systrar, umgås och dansa tillsammans. Nasim blev introducerad till Yoga som tonåring och sedan dess har den varit ett stort verktyg i hennes personliga utveckling. Hon har förenat dansen med Yoga för att öppna upp, stärka och vidga kroppen och medvetandet. Yttre fred börjar från inre frid! Ända sedan 2007 har hon undervisat och uppträtt i sin unika stil, både i Sverige och internationellt. Nasim utför även helande djupgående behandlingar i Thai yogamassage och är både utbildad i Hatha och Vinyasa Yoga. Sedan 2012 har hon befunnit sig i Perus Amazonasdjungel där hon tillsammans med vänner byggt upp och driver ett Yoga, dans och healingcenter med fokus på permaculture och hållbar utveckling.


Sara

sara
Namaste, I honor the inner you!
The guru of the modern Ashtanga yoga Pattabhi Jois said that we need to clean our body first and then we can work with our soul. My name is Sara and I’ve been teaching ashtanga yoga since 2013 and I have been taking classes on the main shala for ashtanga yoga in India, where the founder and master Shri K Pattabhi Jois practical foundation and yoga philosophy is taught. I aim with my teaching to connect with the roots from the main shala in Mysore. During the ashtanga yoga workshop we will learn about the yoga philosophy behind the physical postures.

New workshop for this year will be to balance our self and the universe by having a shorter yoga gathering on the evening where we will do moon salutations together! In the mornings we connect with the sun energy and on the evenings we give attention to the moon. See you at Inspirationsfestival 2016! With light.

Sara