Inspirationsfestivalen

Dans

Gör dig redo för att dansa! Inspirationsfestival välkomnar varmt:

ATS® med Circle Tribe · Bodywork till kontaktimprovisation med Jenny Åström · Barfota flamenco med Carolina Lilljequist · Fri dans med Maja Kjellerås · Modern magdans och Danslek för barn med Lunaria · Mer info kommer!


ATS® med Circle Tribe

Söndag 17/7 10.00-11.30

circle-tribe-1Helena, Marie och Jennica från Circle Tribe presenterar dansstilen ATS®:
En workshop i prova på-stil för nybörjare där deltagare med erfarenhet också är varmt välkomna, det finns möjlighet att fördjupa dansen.

Workshopen innehåller kort information om dansstilen American Tribal Style, ATS®, uppvärmning, genomgång av steg och konsten att improvisera. Workshopen avslutas med en möjlighet till gemensam dans där vi hejar på varann.

circle-tribe-2ATS® är en relativt ny dansstil och kan beskrivas som en modern variant av orientalisk dans med influenser från stilar som indisk dans och flamenco. Dansen karaktäriseras av spel på fingercymbaler och stora snurrande kjolar. Med ett universellt ramverk samt omfattande vokabulär av steg och kombinationer utförs dansen i grupp och är i sin grundform helt improviserad.


Bodywork till kontaktimprovisation med Jenny Åström

jenny-astromKontaktimprovisation är en öppen och lekfull dansform, helt improviserad och uppfunnen i ögonblicket.

I denna workshop kommer vi att utforska oss själva i rörelse och stillhet, i ensamhet och i kontakt med andra. Aktivt och passivt ta emot och ge beröring. Vi kommer ibland att sluta våra ögon och därigenom öppna och förstärka andra sinnen. Ingen prestation, ingenting att åstadkomma, bara uppleva, känna, finnas, möta.

Från stilla och lugnt inkännande av våra egna kroppar, sedan i bodywork där vi turas om att ge och ta och tillslut möts vi i dans och rörelse. Kom och lek!

Jag refererar ofta till kontaktimprovisation som en bra liknelse till det mesta i livet. En komprimerad verklighet där jag kan uppleva i liten skala samma känslor som i stora livet; rädsla, glädje, gemenskap och ensamhet, skönt flow eller frustrerande meningslöshet.

Jenny Åström är utbildad i olika kroppsterapier, jobbar som massör och yogalärare och delar och dansar kontaktimprovisation sedan sju år tillbaka.


Barfota flamenco med Carolina Lilljequist

flamencoOlé! Festivalen välkomnar spanska rytmer!

Carolina Lilljequist har flera års erfarenhet av att ge dansklasser och uppträda med flamenco. Hon har även uppträtt och lärt ut andra dansformer som magdans och folklore från östeuropa och mellanöstern. Hennes latinska rötter och upplevelser har format hennes stora intresse för dans och kultur.

På inspirationsfestivalen i år kommer jag att bjuda på en timmes dansklass. Med enkla rörelser kommer ni att få uppleva glädjen med dansen. Det som ingår är klappar, stampar, sparkar, med hand och armrörelser till flamencomusik.


Fri dans med Maja Kjellerås

maja-kFri dans – mindfulness in motion. Vår lokala stjärna Maja Kjellerås (dans och rörelsepedagog, psykomotorisk terapeut) har många järn i elden. 🙂

Till varierande musikstilar guidas du in i fri dans. Rörelsen väcks till liv, spontant och kravlöst. Genom öppna intruktioner bjuds du in att utforska din kropps rörelsemöjligheter och uttryck. Det finns en struktur att följa men du kan också dansa helt fritt utifrån vad din kropp längtar efter.


Modern magdans och Danslek för barn med Lunaria

LunariaJosefine & Sarah från Lunaria kommer att hålla en workshop i Modern Magdans och Danslek för barn.

Lunaria är aktiva i Stockholm och har dansat ihop sedan 2010. De håller klasser regelbundet samt deltar i workshops runtom i Europa. Josefine & Sarah är certifierade i Level 1 Saliumpour teknik samt studerar Skapande Dans på högskola. Deras passion för dans går inte att ta miste på och de låter sig inte begränsas av en stil. De utövar även andra dansformer såsom street, modernt samt jazz och får inspiration som leder till en härlig fusion.

Under workshopens gång kommer vi att experimentera med orientaliska rörelser samt fläta samman det med moderna influenser. Vi dansar barfota, ha bekväma kläder, yoga matta eller filt (ej ett krav), inga förkunskaper krävs.

Låt fantasin flöda fritt i en härlig blandning av rytmik och lek. Till de yngre festival deltagarna kommer Lunaria att hålla i danslek: 1-5 år (föräldrar får gärna delta) och 6-10 år. Under lekfulla former kommer vi att öka kroppsmedvetenhet, koordination, balans, koncentration samtidigt som vi får utlopp för vår DANSGLÄDJE. Ta gärna med en vattenflaska, här dansas det loss!