Inspirationsfestivalen

Ceremonier och Healing

Vi är innerligt tacksamma över att få presentera:

Healing Space · Svetthyddan med Tim Jago · Ögonblickets ceremoni och Medicinresor med Siv Stefansson · Resa i vårt undermedvetna med Bernt Andersen · Mer info kommer!


Healing Space

healingPå Inspirationsfestival kommer vi att skapa ett Healing Space i Björkdungen. Här kan du i tystnad, ta en paus från eventuellt stohej och sitta i meditation eller bara ta en stund i hängmattan. På en anslagstavla kommer det att sättas upp ett schema där du som inspiratör i helandets tecken kan skriva upp vad du erbjuder och när. En av dessa kommer att vara Tessi:

Jag heter Tessi, kommer från Skåne och går Skattungekursen i Skattungbyn. Jag älskar att röra på min kropp genom allt möjligt, såsom att hugga ved eller att dansa capoeira. Jag tycker om idén om den spirituella världen. Den utforskar jag Gärna. 🙂
På inspirations festivalen vill jag erbjuda något som heter Access Bars. Det är en avslappningsbehandling där man berör 32 punkter på huvudet. En känner ofta små små sköna vibrationer under behandlingen och blir otroligt lugn, glad och närvarande efteråt. En behandling varar normalt ca 45-60 minuter. Det går även att göra 20 minuter.
Låt oss bada i healingens vibrerande härligheter!

healing1


Svetthyddan med Tim Jago

Turn to face the fire and you will melt, and flow. Turn to face fear and you will find peace. Turn to face death, and you will be truly alive.

SvetthyddanTill festivalen välkomnar vi en uråldrig ceremoni: Svetthyddan. Ceremonin kan hittas hos alla naturfolk världen över men förknippas kanske främst med nordamerikas ursprungsbefolkning.
Utanför hyddan gör man upp en eld där stenar värms. När stenarna är tillräckligt varma sätter sig deltagarna i en cirkel inuti Svetthyddan och de heta stenarna placeras i en grop i mitten.

Svetthydde-ledaren lägger örter på stenarna och häller sedan lite vatten med salvia över dem. Goda dofter sprider sig och en mjuk värme sveper runt deltagarna som sitter tillsammans i mörkret.

Tider: torsdag 14/7 kl. 20, fredag 15/7 kl.20 och lördag 16/7 kl.12. Tar cirka 2 timmar beroende på gruppen.

Tim JagoVi får besök av Tim Jago som har hållit svetthyddor i Sverige i mer än 20 år. Han har arbetat med Kundalini yoga, har studerat i Living School of Mystery med Derk Loeks, och är medlem i Qadiri-Rifai sufigruppen.

En tracker, en trädgårdsmästare och en poet, och han träffas ofta på Solhälla, på Space of Love på Öland eller sittandes vid en eld i skogen.

A celtic sweatlodge is a journey through darkness and into light, it is a tool for transformation on a physical, spiritual and emotional level. The process takes about 4 hours and you should bring a bag for your clothes, a towel for outside the lodge and a towel or sarong for inside the lodge. A water bottle is useful.


Ögonblickets ceremoni och Medicinresor med Siv Stefansson

Siv StefanssonSiv —Hon med många namn— Stefansson kommer att hålla Ögonblickets ceremoni och Medicinresor på festivalen. Håll utkik efter hennes och maken Stefans tipi på festivalen! Här möter du även Draknyckeln: en marknad och mötesplats. Med Utvalt Återbruk och lite Nytt, hantverk skapas när andan faller på.

Siv är kväkare som går mystikens väg. I tystnadens och stillhetens kärleksfulla disciplin. Ur stillhetens kärna och tystnad väver hon livets trådar i genuin tillit till Urkällan. Den som vi alla har inom oss. Utan manus, från Kärnan, håller hon cirkeln för gruppens och individens integritet och trygghet.

Med trumman, skallrorna och Ursången omfamnar och erkänner hon livet sådant det är. Med Urkraft som Naturen själv, andas hon det liv som gör allt nytt i varje ögonblick, allt för att minnas, allt för att känna igen och omfamna den sanna natur vi alla är.

Tider för medicinresor informeras i Draknyckeln på plats samt i programbladet. Siv kommer även att inviga festivalplatsen tillsammans med oss alla – mer info följer!


Resa i vårt undermedvetna med Bernt Andersen

bernt-andersenBernt Andersen besöker festivalen och tar oss med trummans hjälp på en resa i vårt undermedvetna. Trumresor kommer att ske i Draknyckelns tipi, info om tider oxå!