Inspirationsfestivalen

Barn

Info om föreläsningar/workshops och händelser som lämpar sig för barn för inspirationsfestivalen 2019.

 

Isabelle Ulfsdotter

Prova på körsång

Välkommen till en workshop där du får prova att sjunga tillsammans med andra, vi startar en liten, tillfällig kör och lär oss några enkla låtar. Alla kan vara med och du behöver inte ha tagit en enda ton innan. Målet är att våga använda sin röst och få uppleva sångglädje tillsammans.

Musiklek för barn

Det här är workshopen för dig mellan 4-8 år ungefär. Du kommer få sjunga, göra rörelser och prova att spela på rytminstrument. Några sånglekar känner du kanske igen från förskolan eller skolan. Ta med dig en förälder eller annan vuxen och kom, det blir kul!

Varmt välkomna!

Minidisco!

Inspirationsfestivalen är en festival för hela familjen, stora som små! Vi har en hel del aktiviteter för de yngre inspiratörerna:

Minidiscodans på ängen

Tillsammans gör vi ängen till ett dansgolv. Vi dansar till kända hits som tex Mora träsk och gör koordinerade rörelser till dessa. Passar både stora och små barn.

Välkomna önskar Sofia!!

 

”Tälj ett kubbspel och spela kubb”

Vi välkomnar Henning Åström

Genom att göra ett eget kubbspel finns finfina möjligheter att börja öva på hantera en täljkniv. På denna workshop kan barn tälja eller spela kubb utan att en förälder behöver vara med. Vi går igenom grundläggande säkerhet och tälj teknik med knivar som har en vass egg men trubbig spets. Plats för fem barn per tillfälle, ålder från fyra år.

”Äventyr med Imagino”

Imagino tar oss med på ett galaktiskt äventyr där vi får möta fantasifulla karaktärer. En knasig och hjärtinnerlig saga i två delar. Hitta oss PoÄngen – Ängen ovanför Stora Ladan. 

För barn och ”vuxna” i ALLA åldrar

Kapitel 1 – Fredag
Kapitel 2 – lördag

Drama-lek och Teater-impro –
Prova på!

Hej allihopa!

Till mig är både BARN och VUXNA välkomna för att prova på grunderna i drama och teater, dvs leken och improvisationen! Tillsammans genom grupp- och parövningar tänjer vi på gränser och kastar oss ut i nuets lekfullhet! Vi kommer jobba med kroppen, rösten och inte minst de unika verktyg som vi är i oss själva. Kom som Du är så har vi kul tillsammans!

De första 30 minuterna riktar sig till alla åldrar.
Övrig tid ca 10 – 100 år.

ALLA ÅLDRAR UPPMUNTRAS ATT KOMMA!
Dock undanbes ”publik” – vi är alla med och har roligt tillsammans!

Ingen tidigare erfarenhet krävs!
Hoppas vi ses! / Hanna Hellström, Teaterpedagog

 

Vi välkomnar Maja Kjellerås som kommer att hålla i två spännande workshops:

Rörelselek för barn och vuxna

Här får barnen chans att krypa, klättra, rumla och tumla på och med sin vuxen.  I stora ladan kl.11 torsdag.

Mindfulness in motion

Till improviserad livemusik guidar jag oss in i kroppen. Med denna kroppmedvetenhet som bas bjuder jag in till ett utforskande av lekfullhet och spontana uttryck i dans.
Bystugan fredag kl.11.