Inspirationsfestivalen

Utställare

Info om utställare för inspirationsfestivalen 2019

Matilda Friman

På torsdagen bjuder vi in till vernissage!! Vi välkomnar Matilda Friman som har dokumenterat livet i byn bakom kameran. Foton kommer att hänga kvar på Hansénsgården under hela festivalen.

”Jag kommer att ha en utställning med fotografier ur en kommande fotobok. Bilderna är tagna under ett år i Skattungbyn. Genom att visa vardagen i Skattungbyn hoppas jag på att väcka tankar hos människor om hur de lever sina egna liv. Kanske kan byn visa på ett alternativ. Jag hoppas att värmen mellan människorna i byn syns och att min kärlek för denna by gör sig tydlig i bilderna. Det kommer att finnas snacks och tilltugg under vernissagen :)”

 

Gunnar & Vile och Framtidsjordens interaktiva miljö- och kulturstation!

”Håller världen på att gå åt skogen eller finns det hopp för framtiden?

Vilken makt har vi som kunsumenter för att att rädda vår moder Jord? Vad kan svenskar lära sig av miljöarbetet och kulturen i Latinamerika? Varför är svenskar så dåliga på att dansa?

Varmt välkomna till vårt interaktiva miljö- och kulturbord och diskutera dessa spännande frågor med oss.

Fyllda till bredden med inspiration, kunskap och glädje från 5 månader praktik på organisationer som arbetar med miljö, kultur och utveckling i olika delar av Latinamerika, kommer Vile och Gunnar från organisationen Framtidsjorden till Inspirationsfestivalen.

Ta en miljöquiz och vinn en ångande kopp egenrostat agroekologiskt kaffe eller ett glas hemmabrygd kombucha och en dadelboll. Eller insup våra djupaste insikter från arbetet i Amerika medans du njuter av den fotoutställning vi kommer sätta upp och de kuriosa vi tagit med från de platser och kulturer vi besökt. Vi är beredda att diskutera allt viktigt mellan himmel och jord, från matsuveränitet och agroekologi till metoder för att berika och förbättra den svenska, gråa kulturen.

Låt oss skapa ett utrymme för att hitta lösningar, inspiration och motivation för framtiden i denna värld med alldeles för mycket domedagshot och alldeles för lite ljus.”

https://framtidsjorden.se/

The Wind Sculpted Land

Filmen ”The Wind Sculpted Land” av Joosep Matjus, är en dokumentär av fascinerande naturlandskap i Estland. Kombinationen av naturljud och musik skapar en spektakulär symfoni, en hyllning till naturen. Filmen har engelska undertexter.

”The Wind Sculpted Land” (by Joosep Matjus) is a documentary of fascinating scenes of wild and primeval nature in Estonia. Here the combination of nature sounds and music develops into a spectacular symphony. And ode to nature. The movie has subtitles in English.

”Sagor från förr.. ”

Älva Måntroll

En gammal Premiär utställning, kl 14 torsdagen 18juli 
Stora Ladan Inspirationsfestivalen ? Skattungbyn ?

Välkommen på en troll utskällning från under min säng..
Från banankartongernas gömda dammiga nomadiska värld..
Där humelurar väntat 13-10 år, i En färglad kaskad av akvareller länge sen målade..
på resor.. i hem till rökiga vedspisar o månbelysta stearinljus..genom livsglädje, hjärtesorg, hoppets storslagna visioner, och sjöjungfruers sång,
Till drömmarna om skogen, där de oskyldiga bohemernas, och oanpassade cirkus filurernas envisa väsande.. gud-innornas och ur-djurens heta rytande hörts genom natten..
Det är sagor från förr, som ropar och jublar, på att få lyftas och befrias,
Spegla sig i ladans sköna ljus, höra människornas för-trollande dansande brus..
Kanske får de måhända följa med en människo-filur hem? För att bli om-huldrade, älskade, Helare ? Hemmare.
Du kommer höra om en tavla ekar vid ditt hjärtas röst ?

Några utav dessa Tavlor, kommer ha ett fast pris, Men resten kommer ha ett rekomenderat donations förslag, där du själv helt bestämmer ditt bidrag ?
60% av intäkterna kommer att gå till mig som konstnär.
25% till rädda gammel skogen i sverige 15% till inspirationsfestivalen.

Till kaskaden serveras vår-förtappad björk-sav, och rotfruktschips med nötter, så som vi gillar våra sagor bäst.

Mossigt varmt välkomna!
Älva Måntroll