Inspirationsfestivalen

Workshops

Under din vistelse i Skattungbyn kommer du att träffa många inspirerande människor och kunna besöka oförglömliga platser. På festivalen erbjuder vi flera workshops som berikar din stund här på jorden.

 

”Närvaro i naturen”

Vi välkomnar Henny Sahlin!

Känns vardagen stressig? Har du svårt att varva ner? Vill du komma ut mer i naturen? Vill du hitta ett nytt sätt att återfå orken?
Forskning visar tydligt att vi mår bra av att vara i naturen. Vi återhämtar oss bättre. Vi har lättare att koncentrera oss och upplever mindre stress. På den här stunden får du prova på olika sätt att återhämta dig i naturen. Vi tränar oss på att vara närvarande i stunden. Du kommer få med dig övningar att ta med hem. Målet är att du själv hittar en vana att vara i naturen och på så sätt få en bättre hälsa. Det finns många ord för det sätt som vi gör detta på- mindfulness, yoga eller skogsbad- jag kallar det närvaro i naturen.

Jag heter Henny Sahlin och är friluftsmänniska, yogalärare, friskvårdsguide och naturguide. Genom egna erfarenheter så vill jag nu hjälpa andra att få återhämtning genom stunder i naturen. På mina vandringar blandar vi övningar och reflektioner med info om forskning i frågan.
Länkar:
https://www.facebook.com/narvaroinaturen/
https://www.instagram.com/narvaroinaturen/

 

 

 

Chi Nei Tsang och Qi Gong med Krian.

Kristoffer Aronsson (eller Krian), är certifierad utövare av Chi Nei Tsang och Qi Gong-instruktör inom Universal Healing Tao.

Qi Gong kan översättas som ”energi arbete”. Med rörelser, meditation och visualisering jobbar en med att utveckla och förfina sin energi vilket har hälsosam effekt för både kropp och själ. Den här workshopen kommer att innehålla några inom Universal Healing Tao grundläggande övningar såsom uppvärmningar, Det Inre Leendet (Inner Smile), Det Lilla Omloppet (Microcosmic Orbit) och De Sex Helande Lätena (Six Healing Sounds).

Chi Nei Tsang kan översättas som energimassage för de inre organen, eller taoistisk magmassage. Filosofin är att våra inre organ i synnerhet, håller energin för våra känslor. Genom olika massagetekniker i kombination med respektfull hjärtlig beröring kan vi öppna upp i magområdet och frigöra stress och förlösa djupa negativa känslor. Många beskriver sina erfarenheter av Chi Nei Tsang som väldigt jordande och en känsla av att komma hem. Workshopen kommer att innehålla några grundläggande massagetekniker som vi tränar på varandra, mer tankar om konceptet att beröra helande och icke-dömande (peace touch), samt om att behandla sig själv.

Inga förkunskaper krävs.

https://oft-touch.com/practitioners/
https://www.universaltaoinstructors.com