Inspirationsfestivalen

Nyinsatt workshop på lördag kl 16 – 18 på Ollars

Omställningen börjar inom oss

OBS! Nyinsatt workshop på lördag kl 16 – 18.

Samling vid Ollars kl 16.

Hur kan vi ha med hela oss i omställningen till en vackrare mänsklig närvaro på den här planeten?

Det pratas mycket om klimat och miljö idag, en hel del görs, men långt ifrån tillräckligt. Vad beror det på?

Jag menar att en viktig pusselbit handlar om att vi behöver gå djupare, titta inåt, och återskapa kontakten med jorden och naturen omkring oss. I denna workshop utforskar vi några av de ”inre” aspekterna av omställningen till ett mer hållbart samhälle. Det kan till exempel handla om frågeställningar som: Varför agerar vi som vi gör – som individer och som kollektiv? Var hittar drivkrafterna och längtan till att leva ett mer hållbart liv? Hur kan vi må bättre och kanske till och med bli lyckligare av att leva ett mer hållbart liv? Vad är möjligt om vi lever i närmare relation till naturen omkring oss, och vad kan det betyda att göra det?

Vi kommer att göra övningar som grundar oss i oss själva och i naturen omkring oss och även få tid till egen reflektion. Ta gärna med skrivbok/papper och penna, och ev. något att sitta på ute.

Amanda är engagerad inom Omställningsnätverket och har gått kurser inom bland annat ekopsykologi och Joanna Macys ”the work that reconnects”. Hon har varit redaktör för antologin ”Sånger från jorden – 32 röster för en ny relation till planeten”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *