Inspirationsfestivalen

Inspirationsfestivalen presenterar: Slöjdworkshop

”Välkommen in och få en glimt av hantverkets och slöjdens värld.

Slöjden har varit med oss sedan urminnes tider och det är med den vi lärt oss att ta vara på de material vi finner i våran lokala natur. Slöjd är att skapa med händerna allt ifrån de enklaste redskapen och bruksföremålen för överlevnad till leksaker och de mest fantastiska konstföremål och dekorationer för nöjets skull. Det kan även vara en form av berättarkonst där skaparen lämnar ett unikt avtryck och en berättelse om t.ex kärlek, sorg, vänskap, drömmar, resor, framgång eller motgång på sina alster.

Kom och häng med oss en stund och prata om slöjd. Ta en kniv och ett färskt ämne i handen så täljer vi något tillsammans. Gör till exempel en grenkrok, ett nyckelringsalster, pärlor, en sälgpipa, blompinnar, snyggpinnar, brevöppnare eller varför inte en vandringsstav!

Eller känn på det fantastiska materialet ull och upptäck vad du kan skapa med den. Material och möjlighet till torrtovning, spinna garn och leka med broderi finns.

Vi tar med oss lite alster som inspiration.

Ingen förkunskap behövs och det är ingen åldersgräns. Barn under 13 år täljer i förälders sällskap (utom under workshopsen i täljning för barn).

Varmt välkomna önskar Rebecka, Jonny, Erik, Benjamin, Julia, Vera och Karin.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *